Κουλουράκια με ελαιόλαδο και πορτοκάλι

07 Ιανουαρίου 2024
linkedin
Μερίδες
224 μπουκίτσες
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
20'
totalTime
Συνολικός χρόνος
45'
Υλικά

4 φλ. (600γρ.) αλεύρι Φαρίνα
1 κουταλάκι (8γρ.) μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι (2γρ.) κανέλα
2/3 φλ. (170ml) ελαιόλαδο
1 φλ. (230γρ.) ζάχαρη
1 κουταλάκι (6γρ.) μαγειρική σόδα
1 κουταλιά (5γρ.) ξύσμα πορτοκαλιού
1/3 φλ. (85ml) χυμό πορτοκαλιού
¼ φλ. (65ml) κονιάκ 
¾ φλ. (140γρ.) σουσάμι βρασμένο 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Σε ένα μπολ, βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φουέ (χτυπητήρι) μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκάλι και το προσθέτουμε στο μπολ. Βάζουμε το κονιάκ και λίγο – λίγο το μίγμα αλευριού. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Προσοχή, δεν θέλει πολύ ζύμωμα για να μην βγει το λάδι από τη ζύμη και σκληρύνουν τα κουλουράκια μας. 
Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και μετά σε 10 κομμάτια. Το κάθε κομμάτι πρέπει να είναι 30-35γρ. περίπου. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε μπαστουνάκι 20 εκ. και το βάζουμε μέσα στο σουσάμι. Το ρολάρουμε ακόμα λίγο για να κολλήσει καλά το σουσάμι και το κόβουμε σε 8 κομματάκια των 2 ½ εκ περίπου. Τα τοποθετούμε σε ταψιά που έχουμε στρώσει αντικολλητική λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε. Θα είναι τραγανά και λαχταριστά!

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές