Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Σε ένα μπολ, βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φουέ (χτυπητήρι) μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκάλι και το προσθέτουμε στο μπολ. Βάζουμε το κονιάκ και λίγο – λίγο το μίγμα αλευριού. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Προσοχή, δεν θέλει πολύ ζύμωμα για να μην βγει το λάδι από τη ζύμη και σκληρύνουν τα κουλουράκια μας.
Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και μετά σε 10 κομμάτια. Το κάθε κομμάτι πρέπει να είναι 30-35γρ. περίπου. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε μπαστουνάκι 20 εκ. και το βάζουμε μέσα στο σουσάμι. Το ρολάρουμε ακόμα λίγο για να κολλήσει καλά το σουσάμι και το κόβουμε σε 8 κομματάκια των 2 ½ εκ περίπου. Τα τοποθετούμε σε ταψιά που έχουμε στρώσει αντικολλητική λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε. Θα είναι τραγανά και λαχταριστά!