Μιας και είναι Καθαρά Δευτέρα, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την ετοιμασία του χταποδιού και των σουπιών.
Αυτό που θα χρειαστούμε είναι φυσικά το χταπόδι και τις σουπιές, λίγο λάδι, αλάτι, ρίγανη, λεμόνι.
Πλένουμε και αλείβουμε το χταπόδι και τις σουπιές με λάδι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά στη σχάρα. Βάζουμε αλάτι και γυρίζουμε τη σχάρα ανά τακτά διαστήματα. Λίγα λεπτά πριν το τέλος σκορπίζουμε τη ρίγανη.
Το τραπέζι είναι έτοιμο σε λίγα λεπτά… Καλή όρεξη!