1 γαλοπούλα, 5 κιλά
1 συσκευασία (250γρ.) βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια κύμινο (αρτυσιά)
2 κουταλιές μουστάρδα Mild
1 κουταλάκι χοντρό θαλασσινό αλάτι
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2-3 πορτοκάλια
2 πράσινα μήλα
2 μανταρίνια
2 λεμόνια
2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
¼ φλ. κονιάκ
Για τη γέμιση
¼ φλ. ελαιόλαδο
3 κουταλιές βούτυρο
1 φλ. κρεμμύδι ή φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 φλ. (300γρ.) συκωτάκια κοτόπουλου
1 φλ. άσπρο ξηρό κρασί
1 φλ. ρύζι μπάρμποιλ (Parboiled)
1 φλ. κάστανα βρασμένα ή κατεψυγμένα
2/3 φλ. σταφιδάκια
1/3 φλ. πινόλια (κουκουνάρια) καβουρδισμένα
1 κουταλάκι κανέλα
1 κοφτό κουταλάκι κύμινο (αρτυσιά)
½ κοφτό κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι χοντρό θαλασσινό αλάτι
½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φλ. ζεστό νερό