Χριστουγεννιάτικο αστέρι με πραλίνα φουντουκιού

25 Δεκεμβρίου 2023
linkedin
Μερίδες
6-8
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
20'
totalTime
Συνολικός χρόνος
45'
Υλικά
  • 1 συσκευασία (850γρ.) με 2 φύλλα σφολιάτας που έχουν ξεπαγώσει
  • ½ βαζάκι (200γρ.) πραλίνα φουντουκιού 
  • 1 αυγό
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Βάζουμε τη σφολιάτα επάνω σε αντικολλητικό χαρτί και την ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη. 
Βάζουμε ένα πιάτο 26 εκ. στο κέντρο της σφολιάτας και την κόβουμε γύρω – γύρω. Αφαιρούμε τη σφολιάτα που εξέχει. Απλώνουμε στην επιφάνειά της την πραλίνα φουντουκιού. Κόβουμε και τη δεύτερη σφολιάτα στο μέγεθος της πρώτης και την τοποθετούμε επάνω από την πραλίνα φουντουκιού. Βάζουμε ένα μικρό πιατάκι στη μέση της σφολιάτας και κόβουμε 16 κομμάτια. Παίρνουμε 2 κομμάτια, κάθε φορά και τα στριφογυρίζουμε προς την αντίθετη πλευρά 3 φορές. Ενώνουμε τις άκριες σχηματίζοντας μία μύτη. Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε τη σφολιάτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200°C για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. 
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές