Ε, την Τσικνοπέμπτη, απώγειο της Κρεατινής Εβδομάδας, η σούβλα έχει την τιμητική της φυσικά
Θα χρειαστούμε: (για 8 άτομα)
1 κιλό χοιρινή σούβλα
για τη μαρινάδα:
1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
½ κούπα ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη (γλυκιά) πιπεριά σε ροδέλες
2 κλωναράκια μαϊντανό
1 κ.γλ. πιπέρι σε κόκκους
1 κ.γλ. ρίγανη
½ κ.γλ. θυμάρι
Πάμε…
Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε τα υλικά της μαρινάδας: το κρασί και το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει ή περάσει από τον τρίφτη, την πιπεριά, τον μαϊντανό και τα μπαχάρια μας. Ανακατεύουμε καλά.
Αραδιάζουμε τη σούβλα σε ένα βαθύ ταψί και την περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Αφήνουμε το κρέας 1 ολόκληρο βράδυ, να τραβήξει τα υγρά και να μαλακώσει.
Περνάμε τα μαριναρισμένα κομμάτια σε μεταλλικά καλαμάκια, τα τυλίγουμε σε λαδόχαρτο και τα ψήνουμε για περίπου 1 ½ ώρα (ο χρόνος διαφέρει αναλόγως το κρέας!) σε ταψί, στους 180°C. Αν τώρα είμαστε μάστορες και προτιμάμε παραδοσιακό ψήσιμο, ολοκληρώνουμε τη σούβλα μας σε πανέτοιμη, καυτή ψησταριά, αναπροσαρμόζοντας το χρόνο μαγειρέματος.