Σκουπίζουμε το στήθος κοτόπουλου με χαρτί κουζίνας ώστε να αφαιρέσουμε τα περιττά υγρά και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μαντεμένιο τηγάνι ζεσταίνουμε μια κουταλιά λάδι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλου, με την μαλακή πλευρά προς τα κάτω και τσιγαρίζουμε για 13 λεπτά. Δεν μετακινούμε το κοτόπουλο καθώς ψήνεται γιατί μπορεί να κολλήσει. Αυτό που κάνουμε είναι να γυρίζουμε το τηγάνι ώστε να μετακινείται το λάδι μέσα στο τηγάνι και να βοηθήσει το κοτόπουλο να μην κολλήσει. Με μια λεπτή σπάτουλα σηκώνουμε προσεκτικά το κοτόπουλο και το μεταφέρουμε σε πιάτο.
Μειώνουμε τη φωτιά στο μισό αν αρχίζει να πετάγεται το λάδι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα μανιτάρια στο τηγάνι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν, περίπου 8 λεπτά.
Προσθέτουμε το λευκό κρασί και με την μεταλλική σπάτουλα ξεκολλάμε από τα τοιχώματα και τον πάτο του τηγανιού όποια κομματάκια κοτόπουλου υπάρχουν. Αυτή η διαδικασία, θα δώσει στο σος μια ωραία γεύση.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το χυμό λεμονιού και ψήνουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το κοτόπουλου, με την τσιγαρισμένη πλευρά να βλέπει προς τα πάνω και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά.
Μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Σερβίρουμε με καφέ ρύζι και σοταρισμένα φασολάκια.