Γύρος κοτόπουλο

linkedin
Μερίδες
3
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
1 ώρα & 15 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
1 ώρα & 15 λεπτά
Υλικά

500 γρ. κοτόπουλο μπούτι χωρίς κόκκαλο
1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
1 κ.γ. σουμάκι
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
100 γρ. γιαούρτι
40 ml ελαιόλαδο

Για το γιαούρτι
100 γρ. γιαούρτι
10 γρ. δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
10 ml ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό ενός μοσχολέμονου

Για την πίτα
200 γρ. αλεύρι
225 γρ. γιαούρτι
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. αλάτι
Νιφάδες αλατιού για γαρνίρισμα
Ρίγανη για γαρνίρισμα

Για γαρνίρισμα
1 ντομάτα σε κύβους
1 αγγούρι σε κύβους
¼ δέσμη ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Για το γύρο

  1. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με το χέρι φορώντας ένα γάντι. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστεί.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C βαθμούς με αέρα. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για ακόμα 12-14 λεπτά.
  3. Κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σερβίρουμε.

Για την πίτα

  1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
  2. Κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος και ανοίγουμε με τον πλάστη.
  3. Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά την κάθε πλευρά. Προσέχουμε να διατηρούμε μέτρια θερμοκρασία στο τηγάνι για να μην καούν οι πίτες.
  4. Γαρνίρουμε με ρίγανη και νιφάδες αλατιού.

Για το γιαούρτι

  1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα δοσομετρητή ή ένα ψιλό σκεύος και πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός. 
  2. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές