4 αυγά (Μ)
¾ φλ. (130γρ.) μαλακή καστανή ζάχαρη (Light Brown Sugar)
1 φλ. (225ml) σπορέλαιο (ηλιέλαιο π.χ)
1/3 φλ. (85ml) γάλα
3 φλ. (360γρ.) καρότο τριµµένο στη λεπτή µεριά του τρίφτη
1 φλ. (230γρ.) ανανά (φρέσκο ή από κονσέρβα) ψιλοκοµµένο
2 φλ. (300γρ.) αλεύρι Φαρίνα
1 ½ κουταλάκι (5γρ.) κανέλα
1 πρέζα γαρίφαλο
2 κουταλάκια (16γρ.) µπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι (8γρ.) µαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 φλ. (90γρ.) καρυδόψιχα χοντροαλεσµένη (και επιπλέον για το στόλισμα)
Για την κρέμα τυριού
½ φλ. (125γρ.) βούτυρο σε θερµοκρασία δωµατίου
1 φλ. (200γρ.) ζάχαρη άχνη
2/3 φλ. (200γρ.) τυρί κρέµα (Cream Cheese)
1 κουταλάκι (10ml) εκχύλισµα βανίλιας
2 κουταλιές (15ml) χυµό λεµονιού