Καραμελωμένος Ανανάς με φιστίκι Αιγίνης

linkedin
Μερίδες
4
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10'
totalTime
Συνολικός χρόνος
10'
Υλικά
Για το σιρόπι:
50 ml νερό
100 ml Moscato
100 ml κόκκινο ξηρό κρασί
250 γρ. ζάχαρη
50 ml μέλι
Φλούδα από μισό πορτοκάλι
2 τμχ αστεροειδή γλυκάνισο
1 τμχ κανέλα
Για τον ανανά:
2 φέτες ανανά
60 γρ. βούτυρο ανάλατο
30 γρ. ψιλοκομμένο φυστίκι Αιγίνης
 Για το σερβίρισμα:
2 μπάλες παγωτό βανίλιας
Εκτέλεση
Για το σιρόπι:
1. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζεσταίνουμε για περίπου 10 λεπτά.
Για τον ανανά:
1. Καθαρίζουμε τον ανανά εξωτερικά και με ένα τσέρκι κόβουμε τον πυρήνα στο κέντρο.
2. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το βούτυρο και το λιώνουμε.
3. Σοτάρουμε τον ανανά μας και μόλις πάρει ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και περιχύνουμε τον ανανά.
4. Προσθέτουμε το σιρόπι που φτιάξαμε και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά ή μέχρι να μαλακώσει.
5. Σερβίρουμε με 2 κουταλιές από το σιρόπι, το φιστίκι Αιγίνης και το παγωτό βανίλιας.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές