Καλαμάρι με ταραμά

linkedin
Μερίδες
2
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
30'
totalTime
Συνολικός χρόνος
30'
Υλικά

Για το καλαμάρι
300 γρ. καλαμάρι μικρό (ολόκληρο)
100 ml γάλα
Χυμό από μισό λεμόνι
Για το πανάρισμα
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. καλαμποκάλευρο
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
Για το τηγάνισμα
1 λίτρο σπορέλαιο
Για τον ταραμά
½ κρεμμύδι κόκκινο
1 σκ. σκόρδο
200 γρ. ταραμά ακατέργαστο κόκκινο
100 ml χυμό λεμονιού
400 γρ. ψίχα ψωμιού
300 ml ηλιέλαιο
Νερό όσο χρειαστεί
Πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Φέτες λεμονιού
Ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι

 

Εκτέλεση
Για το πανάρισμα
1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά για το πανάρισμα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Για το καλαμάρι
1. Ζεσταίνουμε το λάδι περίπου στους 180°C βαθμούς.
2. Πλένουμε καλά το καλαμάρι και το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
3. Το τοποθετούμε μέσα στο γάλα και το λεμόνι για περίπου 2-3 λεπτά.
4. Το μεταφέρουμε στο μείγμα για το πανάρισμα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθεί εντελώς.
5. Το τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.  Το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Για τον ταραμά
1. Σε ένα μπολ μουλιάζουμε το ψωμί με λίγο νερό αφού έχουμε αφαιρέσει την κόρα.
2. Ψιλοκόβουμε το κόκκινο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε ελαφρώς με λίγο ελαιόλαδο.
3. Αφήνουμε να κρυώσουν.
4. Στον κάδο του μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο,
5. Πολτοποιούμε στη δυνατή ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά το ηλιέλαιο.
6. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο νερό εφόσον χρειάζεται. Διορθώνουμε τη γεύση προσθέτοντας λίγο πιπέρι.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές