Σαλάτα του Καίσαρα
Μερίδες
1
Χρόνος προετοιμασίας
10'
Συνολικός χρόνος
10'
Υλικά
Για τη σαλάτα
- 120 γρ. φύλλα μαρουλιού
- 60 γρ. πανσέτα
- 40 γρ. κρουτόν
- 20γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Για τη σάλτσα
- 1 κρόκο αβγού
- 1 κ.σ. λευκό βαλσάμικο ξύδι
- 20 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 3 φιλέτα αντζούγιας
- 1 σκ. σκόρδο
- 100 ml ηλιέλαιο
- 1 κ.σ. μουστάρδα Γαλλική
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μπλέντερ βάζουμε τον κρόκο αβγού, το ξύδι, την αντζούγια, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη παρμεζάνα και τη μισή ποσότητα από το λάδι.
- Πολτοποιούμε και έπειτα προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και πολτοποιούμε ξανά μέχρι να δέσει.
- Σε ένα κρύο τηγάνι τοποθετούμε τη πανσέτα και έπειτα μεταφέρουμε στη φωτιά. Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να καραμελώσει.
- Μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Κόβουμε το κάτω μέρος από τα φύλλα του μαρουλιού με το χέρι και έπειτα σε δύο κομμάτια.
- Βάζουμε το μαρούλι μέσα σε ένα μπολ, τα κρουτόνια, τη παρμεζάνα, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε τη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα και γαρνίρουμε με τη πανσέτα.