Πουργούρι με λαχανικά

linkedin
Μερίδες
6-8
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10'
totalTime
Συνολικός χρόνος
50'
Υλικά

1/3 φλ. (80ml) ελαιόλαδο
1 φλ. (135γρ.) ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2/3 φλ. (65γρ.) φιδέ
1 φλ. (75γρ.) μανιταράκια κομμένα στη μέση και μετά σε φέτες 
1 φλ. (75γρ.) σκουρόχρωμα κολοκυθάκια τριμμένα στη χοντρή μεριά του τρίφτη
1 φλ. (115γρ.) καρότο τριμμένο στη χοντρή μεριά του τρίφτη
½ φλ. (75γρ.) κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
½ φλ. (75γρ.) πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 φλ. (240γρ.) πουργούρι (πλιγούρι) για πιλάφι
1 φλ. (270γρ.) ψιλοκομμένη ντομάτα από κονσέρβα
2 κουταλάκια (16γρ.) μαγειρικό αλάτι
½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
5 1/3 φλ. (1335ml) νερό ζεστό

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, περίπου 4 λεπτά. Στη συνέχεια, βάζουμε το φιδέ και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 3-4 λεπτά περίπου, να πάρει χρώμα. Ακολούθως, βάζουμε όλα τα λαχανικά (μανιταράκια, κολοκυθάκια, καρότο και πιπεριές). Τα αφήνουμε να μαράνουν, 5 λεπτά περίπου. Βάζουμε το πουργούρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το νερό. Βράζουμε για 5 λεπτά να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά. Προσθέτουμε το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να ψηθεί το πουργούρι. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε. Όταν εξατμιστεί όλο το νερό, βάζουμε από πάνω μία πετσέτα, σκεπάζουμε με το πώμα και αφήνουμε το πουργούρι να απορροφήσει όλη την υγρασία πριν σερβίρουμε. 

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές