Spritz με καρπούζι
Καλοκαίρι στην Κύπρο, σημαίνει καρπούζι! Ας το προσθέσουμε σε ένα δροσιστικό κοκτέιλ!
Υλικά
1 φλ. καρπούζι ( χωρίς σπόρια, σε κυβάκια)
40 ml prosecco ή άλλο αφρώδες λευκό κρασί
½ lime
1 πρέζα αλάτι
¼ φλ. νερό με ανθρακικό
Δυόσμος για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε το καρπούζι, το χυμό lime και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο πουρέ. Το βάζουμε σε ένα ψηλό ποτήρι, προσθέτουμε το prosecco και το ανθρακούχο νερό και γαρνίρουμε με δυόσμο ( αν θέλουμε, το βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα άλλα υλικά).
Paloma
Ένα από τα πιο κλασικά καλοκαιρινά κοκτέιλ
Υλικά
60 ml τεκίλα (blanco ή reposado)
15 ml χυμό lime
Σόδα γκρέιπφρουτ
1 πρέζα αλάτι
Αλάτι για το στόμιο του ποτηριού
Μια φλούδα γκρέιπφρουτ, για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Καλύπτουμε το στόμιο ενός ψηλού ποτηριού με αλάτι, βουτώντας το στόμιο σε φρέσκο χυμό lime και ακολούθως σε ένα πιατάκι με αλάτι. Στο ποτήρι, προσθέτουμε τεκίλα, χυμό lime και μια πρέζα αλάτι. Προσθέτουμε πάλι, συμπληρώνουμε με σόδα γκρέιπφρουτ και ανακατεύουμε. Διακοσμούμε με φλούδα γκρέιπφρουτ.
Pimm’s Cup
Θα ερωτευτείτε αυτό το απίστευτα φρέσκο και δροσιστικό κοκτέιλ
Υλικά
45 ml Pimm’s No. 1
Λεμονάδα με ανθρακικό ή τζιτζιμπίρα
10 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
Φύλλα δυόσμου και φέτες αγγουριού για γαρνιτούρα
Φράουλα, λεμόνι και φέτες πορτοκαλιού για γαρνιτούρα ( προαιρετικό)
Εκτέλεση
Γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο και τις γαρνιτούρες. Χτίζουμε το κοκτέιλ μέσα στο ποτήρι, αρχίζοντας με το Pimm’s και το χυμό λεμονιού και μετά συμπληρώνοντας με την λεμονάδα με ανθρακικό ή τζιτζιμπίρα.