Υλικά:
4 μπριζόλες λαιμού, χτυπημένες
ρύζι με το μάτι
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
χυμό από 1 λεμόνι
λίγο ελαιόλαδο
νερό όσο πάρει
Τρόπος παρασκευής:
Καθαρίζουμε το ρύζι από τυχόν πετρούλες ή μαυρισμένους κόκκους. Καλύπτουμε τον πάτο μιας γάστρας με το ρύζι, να πάει παντού. Αφήνουμε τις χτυπημένες μπριζόλες μας πάνω στο ρύζι. Προσθέτουμε τα καρυκεύματά μας, το χυμό του λεμονιού κι από πάνω λίγο ελαιόλαδο. Περιχύνουμε με τόσο νερό, ώστε να σκεπάσει τελείως τις μπριζόλες. Σκεπάζουμε τη γάστρα και την αφήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20’. Κατόπιν αφαιρούμε το καπάκι κι αφήνουμε λίγη ακόμα ώρα το κρέας στο φούρνο, μέχρι να πιει το νερό και να μαλακώσει. Εάν παρατηρήσουμε ότι το νερό έχει σωθεί χωρίς να έχει μαλακώσει πλήρως η μπριζόλα, προσθέτουμε νερό. Σερβίρουμε το κρέας μας με ουζάκι ή ζιβανία.