Κέικ με μύρτιλα και άρωμα λεμονιού

linkedin
Μερίδες
8-10 κομμάτια
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
1 ώρα και 5 λεπτά
Υλικά

2 κουταλάκια (16γρ.) μπέικιν πάουντερ 
1 πρέζα αλάτι 
½ φλ. (125γρ.) βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. (230γρ.) ζάχαρη 
1 καλά γεμάτη κουταλιά (10γρ.) ξύσμα λεμονιού
3 αυγά (Μ)
1 κουταλάκι (8ml) εκχύλισμα βανίλιας
½ φλ. (130ml) γάλα
1 φλ. (145γρ.) μύρτιλα (Blueberries)
Για την επικάλυψη
1 φλ. τυρί κρέμα (Cream Cheese)
½ φλ. (125γρ.) βούτυρο ανάλατο που έχει μαλακώσει
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας 
2 φλ. (400γρ.) ζάχαρη άχνη 
μύρτιλα 
Ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. 
Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη  και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάμε με ένα μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά το μίγμα, 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα. Βάζουμε τη μισή ποσότητα από το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Βάζουμε τα μύρτιλα και το υπόλοιπο αλεύρι. Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα. Bάζουμε το κέικ σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη ορθογώνια φόρμα με διαστάσεις 11Χ25εκ. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. 
Για την επικάλυψη: Σε ένα μπολ, βάζουμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα φουέ (χτυπητήρι). Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.  Βάζουμε το μίγμα πάνω από το κέικ και στολίζουμε με μύρτιλα και ξύσμα λεμονιού. 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές