Για το παντεσπάνι
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αβγό, τη ζάχαρη, το νερό και το γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
3. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα.
4. Έπειτα μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
5. Τελευταίο προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
6. Λαδώνουμε ένα ταψί στρογγυλό και μήκους 20 εκ. και γεμίζουμε με το μείγμα μας.
7. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
8. Αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα μεταφέρουμε στη κατάψυξη για 1-2 ώρες.
9. Κόβουμε οριζόντια από τη μέση και ισιώνουμε με ένα οδοντωτό μαχαίρι.
Για τη μαρμελάδα
1. Σε μία μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη μαρμελάδα.
2. Ζεσταίνουμε για περίπου 5 λεπτά σε μεσαία θερμοκρασία και ανακατεύουμε συχνά.
3. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη γκανάς
1. Σπάμε τις σοκολάτες σε μικρά κομμάτια.
2. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και τη γλυκόζη.
3. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε μέσα τις σοκολάτες και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης διατηρώντας μεσαία θερμοκρασία.
4. Όταν λιώσει η σοκολάτα μεταφέρουμε σε ένα δοσομετρητή και προσθέτουμε το βούτυρο.
5. Πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να έχουμε λεία υφή.
Για τη σαντιγί
1. Μέσα στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη.
2. Με το σύρμα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί η σαντιγί.
3. Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη.
Για το στήσιμο
1. Σε ένα πιάτο ή πιατέλα τοποθετούμε το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι και απλώνουμε μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια.
2. Από πάνω απλώνουμε τη γκανάς. Βάζουμε ακόμα ένα παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.
3. Με μία σπάτουλα απλώνουμε μία λεπτή στρώση σαντιγί γύρο από το κέικ.
4. Γαρνίρουμε το πάνω μέρος με βατόμουρα, σαντιγί, και τριμμένη σοκολάτα.