Βοδινό κόντρα φιλέτο και κρύα σαλάτα με νούντλς

linkedin
Μερίδες
2
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10'
totalTime
Συνολικός χρόνος
10'
Υλικά

Για τα νούντλς 
1 λίτρο νερό
150 γρ. νούντλς αβγού
σπορέλαιο
Για το βοδινό
200 γρ. κόντρα φιλέτο
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη σαλάτα
30 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
120 γρ. πιπεριές χρωματιστές
30 γρ. φύτρες φασολιών
5 γρ. σχοινόπρασο
Σουσάμι λευκό
3 κ.σ. sweet chili sauce
1 κ.σ. oyster sauce
1 κ.σ. ψιλοκομμένος κόλιανδρος

Εκτέλεση
Για τα νούντλς
1. Ζεσταίνουμε το νερό σε μία κατσαρόλα.
2. Μόλις βράσει τοποθετούμε μέσα τα νούντλς και βράζουμε για 2 λεπτά.
3. Σουρώνουμε και κρυώνουμε κάτω από κρύο νερό.
4. Προσθέτουμε λίγο σπορέλαιο για να μην κολλήσουν.
Για το βοδινό
1. Βγάζουμε το βοδινό από το ψυγείο για να πάρει θερμοκρασία δωματίου
2. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C βαθμούς.
3. Αλατίζουμε και σε ένα ζεστό τηγάνι με ηλιέλαιο σοτάρουμε από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
4. Προσθέτουμε πιπέρι και μεταφέρουμε στο φούρνο για 5 λεπτά.
5. Αφήνουμε να ξεκουραστεί.
6. Κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Για τη σαλάτα
1. Σε ένα σανίδι κοπής κόβουμε σε λεπτές φέτες το φρέσκο κρεμμύδι και τις πιπεριές. 
2. Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο και το κόλιανδρο.
3. Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε το sweet chili και το oyster sauce.
4. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα, τα νουντλς και ανακατεύουμε. Μαρινάρουμε με το σως που φτιάξαμε.
5. Σερβίρουμε μαζί με το βοδινό και γαρνίρουμε με το σησάμι.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές