Για να ξαλμυρίσουμε τον μπακαλιάρο: Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε φέτες και τον ξεπλένουμε πολύ καλά να φύγει το αλάτι. Σε ένα μπολ, βάζουμε μπόλικο νερό και τοποθετούμε μέσα ένα σουρωτήρι με βάση που να μην αγγίζει τον πάτο του μπολ. Αυτό θα βοηθήσει να μην ξανακολλήσει το αλάτι στον μπακαλιάρο. Βάζουμε μέσα στο σουρωτήρι τα κομμάτια του μπακαλιάρου με την πέτσα προς τα πάνω. Το τοποθετούμε στο ψυγείο και κάθε 3 ώρες περίπου αλλάζουμε νερό. Αυτό γίνεται για 18-24 ώρες ανάλογα με το πόσο αλατισμένος θέλουμε να είναι ο μπακαλιάρος μας. Τον βγάζουμε από το τρυπητό και τον σκουπίζουμε καλά με ένα χαρτί κουζίνας. Αλευρώνουμε καλά τον μπακαλιάρο. Τινάσσουμε για να φύγει το επιπλέον αλεύρι και τον κρατάμε στην άκρη.
Για το κουρκούτι: Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουερ, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ούζο και τη μπύρα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να διαλυθεί το αλεύρι και το κορν φλάουερ. Βάζουμε το κουρκούτι στο ψυγείο για 30 λεπτά. Αυτό είναι και το μυστικό για τραγανό κουρκούτι.
Ρίχνουμε μπόλικο ηλιέλαιο σε μία μικρή κατσαρόλα και αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά. Βουτάμε τον μπακαλιάρο στο κουρκούτι και τον βάζουμε στην κατσαρόλα. Βάζουμε πρώτα τη μία άκρια του μπακαλιάρου στο λάδι και κρατάμε για μερικά δευτερόλεπτα. Όταν θωρακιστεί βάζουμε ολόκληρο τον μπακαλιάρο στο τηγάνι. Αυτό θα βοηθήσει να μην πάει ο μπακαλιάρος στον πάτο της κατσαρόλας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς δυνατό και τηγανίζουμε για 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά για να γίνει τραγανό το κουρκούτι. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο που έχουμε τοποθετήσει χαρτί κουζίνας για να φεύγει το επιπλέον λάδι. Σερβίρουμε με λεμόνι και στολίζουμε με φρέσκο μαϊντανό.