Ασιατικό χοιρινό μπέικον

linkedin
Μερίδες
4
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
30'
totalTime
Συνολικός χρόνος
1,5 ώρα
Υλικά
Για το χοιρινό
1 κιλό χοιρινό μπέικον
20 ml ηλιέλαιο
20 ml λευκό κρασί ρυζιού
200 ml ελαφριά σάλτσα σόγιας
100 γρ. καστανή ζάχαρη
50 ml  σάλτσα σόγιας
2-3 τμχ αστεροειδή γλυκάνισο
1 τμχ λεμονόχορτο
50 γρ. πιπερόριζα
30 γρ. πάστα miso
30 γρ. σάλτσα hoisin
2 σκ. σκόρδο
200 ml νερό
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
 
Για το ρύζι
300 γρ. ρύζι μπασμάτι
600 ml νερό
5 τμχ κάρδαμο
Αλάτι
1 φύλλο δάφνης
 
Εκτέλεση
 
Για το χοιρινό
1. Σε ένα σανίδι κοπής κόβουμε το χοιρινό σε ομοιόμορφους κύβους. Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι και προσθέτουμε λίγο σπορέλαιο. 
2. Τοποθετούμε μέσα το χοιρινό και σοτάρουμε μέχρι να πιάσει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
3. Μεταφέρουμε σε ένα γουόκ. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το γουόκ με αντικολλητικό χαρτί κομμένο σε κυκλικό σχήμα και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα. 
4. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.
 
Για το ρύζι
1. Τοποθετούμε το ρύζι σε ένα τρυπητό και πλένουμε με άφθονο  νερό για περίπου 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με το χέρι.
2. Τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό, το αλάτι, το φύλλο δάφνης και το κάρδαμο.
3. Ανάβουμε σε μέτρια φωτιά και μόλις τραβήξει σχεδόν όλο το νερό καλύπτουμε τη κατσαρόλα με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στη άκρη να κρυώσει.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές