Υλικά ( 4 άτομα)
Για το κοτόπουλο
8 κομμάτια κοτόπουλο ή 8 ξυλάκια κοτόπουλο σουβλάκι
½ φλ. σάλτσα Teriyaki (τεριγιάκι)
1 κ.σ. σουσάμι (προαιρετικό)
Για το κινόα
1 ½ φλ κινόα
3 φλ. νερό
Ζωμός κοτόπουλο ή λαχανικών
Για το κοτόπουλο
Πλένουμε και καθαρίζουμε το κοτόπουλο. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο στη σάλτσα τεριγιάκι για περίπου μισή ώρα. Τοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15-20 λεπτά (ή αν έχει κόκκαλα λίγο περισσότερο), γυρίζοντας τα κατά φάσεις. Όταν το κοτόπουλο έχει ψηθεί εντελώς, το βγάζουμε από το φούρνο. Περιχύνουμε από πάνω ακόμα λίγο σος για να του δώσει μια όμορφη γυαλάδα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε και λίγο σουσάμι.
Για το κινόα
Ξεπλένουμε το κινόα. Το βάζουμε σε ένα στραγγιστήρι και το ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε το κινόα και το νερό σε μια κατσαρόλα και ψήνουμε σε μέτρια προς ψηλή φωτιά. Προσθέτουμε το ζωμό, ανακατεύουμε και μειώνουμε την ένταση της φωτιάς λίγο, αφήνοντας το κινόα να σιγοψηθεί. Μαγειρεύουμε μέχρι το κινόα να έχει απορροφήσει όλο το νερό, για περίπου 10-20 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, μειώνουμε σταδιακά τη φωτιά.
Βάζουμε το ψημένο κινόα σε μια πιατέλα και τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο τεριγιάκι. Σερβίρουμε.