Ένα φθινοπωρινό quiche

linkedin
Μερίδες
6 μερίδες
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
55 λεπτά
Υλικά

1 κατεψυγμένη έτοιμη ζύμη πίτας, αποψυγμένη

3 πράσα, κρατάμε μόνο το άσπρο και το ελαφρύ πράσινο μέρος, κομμένα κατά μήκος σε φέτες

3 αυγά

½ φλ. κρέμα γάλακτος 34-36% λιπαρά

½ φλ. γάλα

2 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο, κομμένο

¼ κ.γ. σκόνη μοσχοκάρυδου

¼ κ.γ. αλάτι

¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

60 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C. Τρυπάμε τη ζύμη σε διάφορα μέρη με ένα πιρούνι και την βάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει, για περίπου 15 λεπτά.

Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190 C.

Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, και βάζουμε τα πράσα να σιγοψηθούν μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 7 λεπτά. Τα στραγγίζουμε.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε με ένα σύρμα, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το σχοινόπρασο, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το μαύρο πιιπέρι.

Απλώνουμε ομοιόμορφα τα πράσα στον πάτο της ζύμης και μετά ρίχνουμε παντού τα κομματάκια του κατσικίσιου τυριού. Περιχύνουμε το μείγμα των αυγών πάνω από τα πράσα.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να φουσκώσει η ζύμη, να ροδίσει ελαφρώς και όταν τρυπάμε το quiche στο κέντρο, με ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό, για περίπου 40-50 λεπτά. Βγάζουμε το quiche από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το σερβίρουμε

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές