Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με λίγο νερό ή ζωμό, για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το παστινάκι και την γλυκοπατάτα και σοτάρουμε για ακόμα 3 λεπτά. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε μέσα το κολοκυθάκι και τη λαχανίδα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι στο τέλος και σιγοβράζουμε για ακόμα ένα λεπτό. Βάζουμε τη σούπα μας σε ένα μπλέντερ ή σε ένα μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει βελουτέ. Επιστρέφουμε τη βελουτέ σούπα στην κατσαρόλα, με τη φωτιά στο χαμηλό και προσθέτουμε λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα.