Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C. Απλώνουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά.
Πάνω σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας, απλώνουμε τα τριμμένα λαχανικά και ακολούθως τυλίγουμε και στρίβουμε την πετσέτα ώστε να φύγουν τα υγρά. Μεταφέρουμε το μείγμα λαχανικών σε ένα μεγάλο μπολ. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι βρώμης, baking powder και πιπέρι. Τα προσθέτουμε στο μπολ με το μείγμα λαχανικών και ανακατεύουμε καλα με τα χέρια μας ώστε το αλεύρι και το baking powder να ενσωματωθούν καλά. Παίρνουμε περίπου ¼ φλ. του μείγματος της πατάτας και με τα χέρια μας το πλάθουμε σε μια ημίσκληρη μπάλα. Πιέζουμε τη μπάλα με τις παλάμες μας και τοποθετούμε το pancake στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα αφήνοντας περίπου 5 εκ. ανάμεσα σε κάθε pancake. Ψήνουμε για 12 λεπτά και ακολούθως τα γυρίζουμε από την άλλη και ψήνουμε για ακόμα 12 λεπτά ή για όσο τραγανά θέλετε τα pancake. Σερβίρουμε αμέσως. Μπορείτε να τα απολαύσετε με το ντιπ που επιθυμείτε π.χ. ταχίνι!