Υλικά
Για τα μπαστουνάκια
½ φλ. γαλέτα (καπήρα)
¼ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
1 /2 -1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 μεγάλο αυγό
3 μέτρια κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε μπαστουνάκια
Για το ντιπ φέτας
½ φλ. ελαιόλαδο
½ φλ. γιαούρτι
3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
0,5 kg φέτα, κομμένη σε κυβάκια
Για το ντιπ ντομάτας
1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
5 μαύρες ελιές, κομμένες σε τετραγωνάκια
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 lime, ο χυμός
¼ φλ. φρέσκο μαϊντανό
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Για τα κολοκυθάκια μπαστουνάκια
Σε ένα μπολ, βάζουμε την γαλέτα (καπήρα), την παρμεζάνα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Αναμιγνύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ, κτυπάμε το αυγό ελαφρά. Βουτάμε τα μπαστουνάκια, μέσα στο αυγό και μετά στο μείγμα της καπήρας. Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα, αλειμμένη με λίγο λάδι. Ψήνουμε στους 22 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδοκοκκινήσουν ελαφρώς. Μπορείτε να γυρίσετε τα κολοκυθάκια και από την άλλη πλευρά στα μισά του ψησίματος.
Για το ντιπ φέτας
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το χυμό λεμόνι, την πάπρικα και το μαύρο πιπέρι. Κτυπάμε μέχρι να μαλακώσει το μείγμα. Προσθέτουμε λίγα κυβάκια φέτας σταδιακά, μέχρι το μείγμα να πήξει και να είναι μαλακό. Μεταφέρουμε το ντιπ σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για μια 1 ώρα τουλάχιστον, πριν το σερβίρουμε.
Για το ντιπ ντομάτας
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπλέντερ. Κτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα αν θέλουμε ένα ντιπ με χοντρά κομματάκια ντομάτας ή για λίγο περισσότερο, για πιο απαλή υφή.