Σε ένα μπλέντερ, χτυπάμε τις φρέσκιες ντομάτες, το μισό μαϊντανό και το σκόρδο μέχρι να κάνουμε μια λεία πάστα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, ανακατεύοντας κατά φάσεις. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για περίπου ένα λεπτό. Προσθέτουμε ½ ποτήρι λευκό κρασί, ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον υπόλοιπο μαϊντανό. Προσθέτουμε την μισή πάστα ντομάτας από το μπλέντερ, την μισή ποσότητα του χυμού ντομάτας, τον υπόλοιπο μαϊντανό και άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε να ψηθούν για 2-3 λεπτά και ακολούθως τα βγάζουμε από τη φωτιά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε το καλαμάρι με γέμιση από το τηγάνι. Προσοχή, δεν το γεμίζουμε εντελώς καθώς το ρύζι θα μεγαλώσει κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος του. Παίρνουμε μια οδοντογλυφίδα και σφραγίζουμε το καλαμαράκι ώστε να μην βγει έξω η γέμιση όταν μαγειρεύεται. Βάζουμε το γεμιστό καλαμαράκι σε ένα μέτριο-μεγάλο σκεύος ψησίματος και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα.
Προσθέτουμε στο ταψί τη γέμιση που έχει απομείνει και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, το λευκό κρασί και καυτό νερό μέχρι να έχουν καλυφθεί τα καλαμαράκια.
Σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε για 40 λεπτά στο φούρνο. Ακολούθως, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν τα καλαμαράκια. Καλή σας όρεξη!