4 εύκολα καλοκαιρινά πιάτα

Για τα βράδια του καλοκαιριού, δεν χρειάζεται να μαγειρεύουμε κάτι πολύπλοκο ή βαρύ. Σας δίνουμε 4 ιδέες για καλοκαιρινά πιάτα, φτιαγμένα με εποχιακά υλικά και το κυριότερο, που γίνονται εύκολα και απλά!
 

Tacos με ψάρι και καλοκαιρινή σάλτσα

Υλικά ( Για 4 άτομα):
 
½ kg ιππόγλωσσο (halibut) ή άλλο μεγάλο ψάρι, σε φιλέτο
 
Χυμό από 2 lime
 
350 ml χυμό από ζουμερές ντομάτες
 
4 μικρά κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
 
¼ φλ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
 
2 ½ κ.γ. αλάτι της θάλασσας και όσο θέλετε για γεύση
 
8 πίτες tortilla
 
2 κ.σ. σκόνη τσίλι
 
¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
 
1 κ.σ. ελαιόλαδο
 
1 αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες.
 
Εκτέλεση:
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 110 βαθμούς. Τοποθετούμε το ψάρι σε ένα μεσαίο μπολ, χύνουμε από πάνω το μισό χυμό lime, το καλύπτουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
 
Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το χυμό ντομάτας, τα κολοκυθάκια, τον υπόλοιπο χυμό lime, τον κόλιανδρο και 2 κ.γ. αλάτι. Τα αναμιγνύουμε. Έτοιμή η σάλτσα.
 
Απλώνουμε τις πίτες tortilla σε λαδόχαρτο και τα ζεσταίνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.
 
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τη σκόνη τσίλι, το πιπέρι καγιέν και ½ κουταλάκι αλάτι. Αφαιρούμε το ψάρι από το χυμό lime, το σκουπίζουμε και τρίβουμε πάνω το μείγμα των μπαχαρικών που μόλις έχουμε κάνει. 
 
Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε το ψάρι, περίπου 4 λεπτά από κάθε μεριά. Ακολούθως το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τους βάζουμε αλάτι. Τοποθετούμε το ψάρι μέσα στις πίτες tortilla, προσθέτουμε τη σάλτσα και τελειώνουμε με φέτες αβοκάντο. Γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό και κόκκινο λάχανο για μια επιπλέον πινελιά!
 
Fish tacos

Καλαμπόκι στα κάρβουνα

Υλικά ( Για 4 άτομα):
 
4 καλαμπόκια, καθαρισμένα
 
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
 
¼ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
 
1 κ.γ. πάπρικα
 
Αλάτι
 
Φέτες Lime
 
Εκτέλεση:
 
Ψήνουμε τα καλαμπόκια για περίπου 12 λεπτά στα κάρβουνα.  Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με το βούτυρο, πασπαλίζουμε με τυρί, πάπρικα και αλάτι. Τα σερβίρουμε με lime.
 
Corn

Αλλιώτικα σουβλάκια χοιρινά

Υλικά ( Για 1 μερίδα)
 
½ kg χοιρινή μπριζόλα, κομμένη σε κυβάκια 2,5 εκ.
 
1 κ.σ. ελαιόλαδο
 
2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
 
Αλάτι, πιπέρι
 
8 σύκα, όχι πολύ μεγάλα, κομμένα στη μέση
 
Ξυλάκια για το σουβλάκι
 
Εκτέλεση:
 
Ανακατεύουμε τα κομμάτια του χοιρινού, με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε ένα ξυλάκι και περνάμε 1 κομμάτι χοιρινό, ακολούθως 1 κομμάτι μισό σύκο και ξανά το ίδιο μέχρι να συμπληρωθεί το ξυλάκι.  Φτίαξτε τα στη σχάρα και απολαύστε τα με νόστιμα σπαράγγια στο πλάι!
 
 
souvlaki

Σαλάτα με μακαρόνια και σάλτσα πέστο

Υλικά ( Για 6 μερίδες):
 
1 ½ φλιτζάνι από ζυμαρικά της επιλογής σας 
 
3 κ.σ. έτοιμη σάλτσα πέστο
 
1 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
 
¼ κ.γ. αλάτι
 
¼ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
 
Λίγο μαύρο πιπέρι
 
½ φλ. ντοματες κομμένα σε κυβους
 
½ φλ. μπαλάκια μοτσαρέλα
 
2 φύλλα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα
 
Εκτέλεση:
 
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε νερό, αλάτι και βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν al dente. Σουρώνουμε.
 
Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το πέστο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το σκόρδο και πιπέρι. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά μέχρι η σάλτσα να πιάσει παντού. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη μοτσαρέλα και το φρέσκο βασιλικό. Σερβίρουμε.
 
pasta
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές