Τι ωραίες που είναι οι μέρες στην παραλία! Για να γίνουν ωραιότερες, σας δίνουμε 3 φανταστικά ιδέες για πρωτότυπα σνακ που μπορείτε να προετοιμάσετε από το σπίτι και να πάρετε μαζί σας στην παραλία.
1. Salsa με μάνγκο και κόκκινο πιπέρι
Τι πιο δροσιστικό, από μια σπιτική μεξικάνικη salsa για να την απολαύσετε με nachos!
Υλικά:
2 μάνγκο, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κυβάκια
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
½ κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
2 κ.σ. φύλλα κόλιανδρο, ψιλοκομμένα
3 κ.σ. φρέσκο χυμό Lime
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα συστατικά. Το καλύπτουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα (αν το αφήσετε όλο το βράδι, η γεύση γίνεται καλύτερη). Σερβίρουμε με nachos.
2. Φριτάτα με ντομάτα και πέστο
Δεν υπάρχει πιο μεσογειακή γεύση από αυτή: ντομάτα και βασιλικός! Και όταν τα προσθέσουμε στην ιταλική ομελέτα, τη φριτάτα, έχουμε ένα ωραιότατο σνακ για την παραλία
Υλικά: ( για 4 μερίδες)
8 μεγάλα αυγά
1/3 φλ. πέστο βασιλικού
Αλάτι, πιπέρι
1 φλ. φρέσκια μοτσαρέλα, σε λωρίδες
1 κ.γ. ελαιόλαδο
2 μικρές ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
Σημ. Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και 1 φλ. καλαμπόκι από κονσέρβα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, κτυπούμε τα αυγά. Ανακατεύουμε μέσα το πέστο, ¾ κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. πιπέρι και ¾ φλ. μοτσαρέλα. Εάν θέλετε και καλαμπόκι μπορείτε να το προσθέσετε και αυτό.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, σε μέτρια προς ψηλή φωτιά. Προσθέτουμε το πιο πάνω μείγμα και ψήνουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για περίπου 1 - 2 λεπτά. Τοποθετούμε τις ντομάτες από πάνω και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
Βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 10 με 12 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η φριτάτα. Όταν γίνει αυτό, αφήνουμε να ηρεμήσει για 5 λεπτά. Με μια σπάτουλα, αφαιρούμε την φριτάτα προσεκτικά από το τηγάνι. Τη τοποθετούμε σε μια επιφάνεια κοπής και την κόβουμε σε φέτες. Έτοιμη για το τάπερ της παραλίας!
3. Kαρύδια πεκάν με δενδρολίβανο
Ένα εύκολα και πολύ γευστικό σνακ, ιδανικό συνοδευτικό για μια δροσερή μπίρα πλάι από το κύμα!
Υλικά:
1 κ.γ. ξηρό δεντρολίβανο
½ κ.γ. αλάτι της θάλασσας
1/8 φλ. σουσάμι
1 μεγάλο αυγό, το ασπράδι
2 φλ. καρύδια πεκάν, κομμένα στη μέση
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Πάνω σε ένα ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το δενδρολίβανο, το αλάτι και το σουσάμι. Σε ένα άλλο, μεγαλύτερο μπολ, κτυπούμε το ασπράδι του αυγού μέχρι να γίνει αφρώδες. Προσθέτουμε τα πεκάν και ανακατεύουμε μέχρι ο αφρός να πιάσει παντού. Πασπαλίζουμε από πάνω το μείγμα του δενδρολίβανου και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν τα πεκάν.
Βάζουμε τα πεκάν, στο χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι το μείγμα που καλύπτει τα πεκάν να μην είναι πλέον υγρό.