Δίχρωμο κυπριακό μαχαλεπί

16 Ιουνίου 2024
linkedin
Μερίδες
8-10
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
5'
totalTime
Συνολικός χρόνος
30'
Υλικά
  • 3 λίτρα (12 φλ.) νερό
  • 12 καλά γεμάτες κουταλιές (200γρ.) νισεστέ (νισιαστό)
  • 12 κουταλιές (180γρ.) ζάχαρη
  • 1/3 φλ. (85ml) ροδόσταγμα ή αλλιώς ροδόνερο 
  • 6 παγάκια
  • ½ φλ. (125ml) σιρόπι τριαντάφυλλου 

Για το σερβίρισμα:

  • 1 φλ. σιρόπι τριαντάφυλλου
  • 8 φλ. νερό παγωμένο
Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε τα 10 φλιτζάνια νερό και τη βάζουμε στη φωτιά.
Σε ένα μπολ, βάζουμε το νισεστέ, τη ζάχαρη και το υπόλοιπο νερό (2 φλιτζάνια). Ανακατεύουμε καλά και το προσθέτουμε στο νερό που κοχλάζει. Ανακατεύουμε και όταν κοχλάσει ξανά το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε. Δεν χρειάζεται συνέχεια. Βράζουμε για 20 λεπτά. Ρίχνουμε το ροδόσταγμα και βάζουμε τα παγάκια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα παγάκια και ρίχνουμε το μισό μίγμα σε ένα ταψί με διαστάσεις 23Χ30εκ. Ρίχνουμε στο υπόλοιπο μίγμα το σιρόπι τριαντάφυλλου και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ροζ μίγμα σε ένα δεύτερο ταψί με ίδιες διαστάσεις. Αφήνουμε τα 2 είδη από το μαχαλεπί να κρυώσουν για 2-3 ώρες. Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν. Αν θα το φυλάξουμε περισσότερο από μία μέρα, όταν τα βάλουμε στο ψυγείο ρίχνουμε από πάνω 1 φλιτζάνι νερό. Αυτό θα βοηθήσει να μην κάνει πέτσα το μαχαλεπί.  
Για το σερβίρισμα: Για να κόψουμε πιο εύκολα το μαχαλεπί ρίχνουμε από πάνω παγωμένο νερό. Βάζουμε το κομμένο μαχαλεπί σε ένα μπολ και προσθέτουμε έξτρα σιρόπι τριαντάφυλλου. Τέλεια, δροσερή επιλογή για την οικογένεια, αλλά και για πάρτι. 

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές