Σε ένα γυάλινο μπολ, σε μπεν μαρί, λιώνουμε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας μερικές φορές. Την αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα ανοξείδωτο μεταλλικό μπολ, χτυπάμε την κρέμα μέχρι να μαλακώσει και ακολούθως διπλώνουμε μέσα τη σοκολάτα, τα κάστανα και μια πρέζα αλάτι.
Σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μεταλλικό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να μαλακώσουν. Καθώς το κάνουμε αυτό, προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και σφιχτό μείγμα, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε, ανακατεύοντας ταυτόχρονα, το ένα τρίτο των χτυπημένων ασπραδιών, μέσα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε μέσα τα υπόλοιπα ασπράδια.
Με ένα κουτάλι βάζουμε το μους σε ατομικά μπολ, μέχρι τα ⅔. Τα καλύπτουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Σερβίρουμε το κάθε μους με λίγα κατεψυγμένα μούρα και λίγα φυλλαράκια μέντας.