Αυτή η βδομάδα είναι αφιερωμένη στη Eurovision! Καλέστε τους φίλους σας σπίτι να την παρακολουθήσετε και σερβίρετε τους εύγευστα σπιτικά σνακ. Σας δίνουμε μια συνταγή για μια πανεύκολη πίτσα με σπιτική σάλτσα και μια συνταγή για πικάντικες πατάτες φούρνου. Enjoy!
Εύκολη πίτσα με σπιτική σάλτσα
Φτιάχνοντας τη σάλτσαΑυτή η αρωματική σάλτσα είναι πολύ εύκολη και θα σας πάρει περίπου 15 λεπτά να την ετοιμάσετε.
Υλικά ( Για 4 φλιτζάνια περίπου):
¼ φλ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο
Ι κονσέρβα (περίπου 850 ml) ντομάτες σε κύβους ή 7 ώριμες ντομάτες roma χωρίς τα σπόρια τους και κομμένες σε κύβους.
1 κ.σ. ξηρό βασιλικό
½ κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
200 ml πάστα ντομάτας
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ακολούθως ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το βασιλικό, τη ρίγανη, το αλάτι και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Αφήνουμε να σιγοβράσουν, μέχρι να εξατμιστούν ελαφρώς οι χυμοί. Αυτό θα πάρει περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και μαγειρεύουμε για επιπλέον 3 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει πριν την τοποθετήσουμε στην πίτσα.
Tip: Η σάλτσα μπορεί να γίνει από πριν. Αρκεί να την αφήσετε να κρυώσει και μετά να τη βάλετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
Φτιάχνοντας την πίτσα
Θα σας πάρει 10 μόνο λεπτά να ετοιμάσετε και 10 λεπτά να ψήσετε την πίτσα.
Υλικά (για 4 πίτσες):
1 κουτί ζύμη για πίτσα
2 φλ. σπιτική σάλτσα πίτσας (βλ. συνταγή)
250 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
250 γρ. τριμμένο τυρί cheddar
Προαιρετικά, ότι topping θέλετε (ζαμπόν, γαρίδες, αλλαντικά, φέτες κρεμμυδιού και πιπεριάς κλπ.)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 °C.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη της πίτσας, σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί. Βουτυρώνουμε 4 ταψιά και απλώνουμε στον καθένα, ζύμη τραβώντας την ώστε να καλύπτει όλη τη επιφάνεια. Πάνω από τη ζύμη περιχύνουμε 1/2- 2/3 φλ. σάλτσας και την απλώνουμε καλά.
Ακολούθως, τοποθετούμε το μείγμα των τυριών σε όλη την επιφάνεια. Σε αυτό το σημείο, αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε πάνω από το τυρί, τα topping που επιθυμείτε. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να γίνει τραγανή η ζύμη.
Πικάντικες πατάτες στο φούρνο
Σε ποιον δεν αρέσουν οι πατάτες; Η πιο κάτω συνταγή, είναι μια ωραία εναλλακτική ιδέα, για πιο υγιεινές πατάτες, αφού γίνονται στο φούρνο!
Υλικά:
4 μεγάλες πατάτες
Λίγο ελαιόλαδο
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα ( ή απλή)
2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C.
Κόβουμε τις πατάτες. Δεν υπάρχει λόγος να αφαιρέσουμε τη φλούδα, αφού δίνει επιπλέον γεύση στις πατάτες. Εάν θέλετε να φτιάξετε τραγανές πατάτες, μπορείτε να τις βράσετε για λίγα λεπτά πριν τις βάλετε στο φούρνο.
Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με αλάτι, πιπέρι και τη μισή ποσότητα πάπρικας και σκόρδου. Βάζουμε τις φέτες πατάτες και τις αλείφουμε με ένα πινέλο, με λίγο ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε από πάνω κι άλλο πιπέρι, αλάτι και την υπόλοιπη ποσότητα πάπρικας και σκόρδου.
Ψήνουμε στο φούρνο για 40-50 λεπτά (εξαρτάται από το μέγεθος και από το πόσο τραγανές τις θέλετε) ενώ στην μισή ώρα, τις γυρίζουμε.
Σερβίρουμε αμέσως!