1) Σε ένα μπολ βάζετε το ελαιόλαδο, την αρτυσιά, το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό από το μισό λεμόνι. Ανακατεύετε και προσθέτετε το κοτόπολο, τις πατάτες και τα κρεμμύδια.
2) Ανακατεύετε καλά και βάζετε τα υλικά σε ένα μεγάλο ταψί. Κόβετε το κεφάλι σκόρδου στη μέση και το βουτάτε στη μαρινάδα.
3) Το βάζετε στο ταψί. Κόβετε τα λεμόνια σε ροδέλες, τα βουτάτε στη μαρινάδα και τα τοποθετείτε στο ταψί.
4) Βάζετε τα κλωναράκια δεντρολίβανου σε όλο το ταψί και ρίχνετε το νερό. Σκεπάζετε το ταψί με αντικολλητική λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
5) Ψήνετε σε προθερμασμένο ταψί στους 200°C για 1 ώρα. Ξεσκεπάζετε το φαγητό και ψήνετε για ακόμα 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το φαγητό.
Το τέλειο γεύμα για την οικογένεια. Το δε ζουμάκι που θα μείνει στο ταψί, αξίζει εκατομμύρια!!!
Μια συνταγή από Χρύσω Λέωφου