Κανταΐφι

20 Μαρτίου 2025
linkedin
Μερίδες
20 κομμάτια
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
30'
totalTime
Συνολικός χρόνος
90'
Υλικά
  • 1 συσκευασία (500γρ.) κανταΐφι
  • 2 1/3 φλ. (400γρ.) αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
  • 2 κουταλιές (30γρ.) ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια (8γρ.)  κανέλα
  • 1 φλ. (230ml) ηλιέλαιο

Για το σιρόπι

  • 2 1/2  φλ. (625ml) νερό
  • 3 φλ. (690γρ.) ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 5-6 καρφάκια γαρίφαλο
  • 3 κουταλιές (25ml) χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
  1. Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι: Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρίφαλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να κοχλάσει και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε για 7-8 λεπτά. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και την κανέλα.
     
  2. Ξαίνουμε καλά το κανταΐφι.
     
  3. Παίρνουμε μια ποσότητα από το φύλλο κανταΐφι, 25 γρ. περίπου και την απλώνουμε σε μακρόστενο σχήμα. Βάζουμε στην άκρια του 1 κουταλιά από τη γέμιση με τα αμύγδαλα και γυρίζουμε το φύλλο να την καλύψουμε. Κλείνουμε τις άκριες δεξιά και αριστερά και τυλίγουμε σε ρολό. Το βάζουμε σε ένα ταψί. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα υλικά.
     
  4. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 25 λεπτά.
     
  5. Ζεσταίνουμε το λάδι (όχι να κάψει, να είναι χλιαρό) και με ένα κουτάλι το βάζουμε πάνω από το κανταΐφι. Περίπου 2 κουταλιές λάδι σε κάθε κανταϊφι. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 35 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και βάζουμε κουταλιά – κουταλιά το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε τα κανταΐφια να σταθούν, να κρυώσουν τελείως στο ταψί και να τραβήξουν όλο το σιρόπι. 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές