Για τα Γιουβαρλάκια:
-
½ κιλό κιμά βοδινό διπλοαλεσμένο
-
1 ½ φλ. (200γρ.) ξηρό κρεμμύδι πολτοποιημένο
-
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
-
½ κουταλάκι κανέλα
-
½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
-
1 κουταλάκι επιτραπέζιο αλάτι
-
3 κουταλιές ελαιόλαδο
-
2 αυγά
-
1 φλ. (50γρ.) μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
½ φλ. (100γρ.) ρύζι γλασέ
-
½ φλ. (75γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη σούπα
-
3 λίτρα (12 φλ.) ζεστό νερό
-
2 φλ. (320γρ.) πατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια
-
1 φλ. (160γρ.) καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια
-
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
-
3 - 4 κλωναράκια μαϊντανό
-
2 κουταλάκια μαγειρικό αλάτι
-
1 κύβο ζωμό βοδινού ή κότας
Για το αυγολέμονο
-
2 αυγά
-
1 κουταλιά (20γρ.) κορν φλάουρ
-
½ φλ. (125ml) χυμό λεμονιού