- 4 μικρά στρογγυλά κολοκυθάκια, 800γρ. περίπου
- 2-3 μικρές πράσινες πιπεριές, 200γρ. - 400γρ. περίπου
- 3 - 4 μικρές ντομάτες, 750γρ. περίπου
- 2 μεγάλα ξηρά κρεμμύδια, 500γρ. περίπου
Για τη γέμιση
- ⅓ φλ. (85γρ.) ελαιόλαδο
- 1 φλ. (140γρ.) ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φλ. (200γρ.) καρότο τριμμένο στη χοντρή μεριά του τρίφτη
- 1 φλ. (100γρ.) κολοκυθάκι τριμμένο στη χοντρή μεριά του τρίφτη
- 1 φλ. (120γρ.) κραμπί (λάχανο) τριμμένο στη χοντρή μεριά του τρίφτη
- 1 καλά γεμάτη κουταλιά (30γρ.) πάστα ντομάτας
- 1 κουταλάκι (5γρ.) ζάχαρη
- 2 κουταλάκια (16γρ.) αλάτι
- 1 κουταλάκι (4γρ.) αλεσμένη κανέλα
- 1 κοφτό κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κοφτό κουταλάκι (2γρ.) αρτυσιά (κύμινο)
- 1 κουταλιά (2γρ.) αποξηραμένο δυόσμο
- ½ φλ. (20γρ.) μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ⅓ φλ. (85ml) χυμό λεμονιού
- ½ φλ. (110γρ.) πουργούρι (πλιγούρι)
Για το ψήσιμο
- 2 φλ. (500γρ.) ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 1/3 φλ. (85ml) χυμό λεμονιού
- 1 φλ. (250ml) ζεστό νερό
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών (προαιρετικά)