Ο καλύτερος τρόπος να απολαύσετε τα σπορ είναι να τα συνοδέψετε με σούπερ νόστιμα τσιμπήματα, όπως αυτά τα υπέροχα potato skins παρασκευασμένα με 3 διαφορετικούς τρόπους!
Potato Skins με τυρί και μπέικον
Υλικά:
4 πατάτες, καθαρισμένες και σκουπισμένες
2 κ.σ. βούτυρο
2 φλ. τυρί cheddar
4 φέτες μπέικον, τηγανισμένο και κομμένο σε κυβάκια
2 κ.σ. φρέσκα βότανα όπως δεντρολίβανο ή κόλιαντρο, χοντροκομμένα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τρυπάμε την κάθε πατάτα σε διάφορα μέρη, με το πιρούνι. Τις βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στον αέρα μέχρι να γίνει τραγανή η φλούδα τους και όταν βάλουμε ένα μαχαίρι, μπαίνει εύκολα μέσα. Γύρω στα 50 λεπτά. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά. Γυρίζουμε το φούρνο στη σχάρα.
Κόβουμε την κάθε πατάτα στα δύο, κατά μήκος. Με ένα πιρούνι, βγάζουμε το εσωτερικό, αφήνοντας λίγη όμως περιμετρικά. Με ένα πιρούνι, αλείφουμε το εσωτερικό με το λιωμένο βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε. Τις βάζουμε στο φούρνο στη σχάρα και ψήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρίσει το βούτυρο και αρχίσει η φλούδα να γίνεται τραγανή. Γυρίζουμε τις πατάτες και ψήνουμε για ακόμα 2-3 λεπτά. Τα potato skins είναι έτοιμα!
Τα βγάζουμε από το φούρνο και γεμίζουμε το κάθε ένα με τυρί και κομματάκια μπέικον. Βάζουμε στη σχάρα και ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί, περίπου 4-5 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε!
Potato Skins με καπνιστό σολομό και cream cheese
Υλικά:
4 πατάτες, καθαρισμένες και σκουπισμένες
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
4 φέτες καπνιστό σολομό
Για το μείγμα κρεμώδους τυριού:
1 φλ. τυρί cheddar
1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
200 γρ. κρεμώδες τυρί (cream cheese)
½ φλ. sour cream
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1/3 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Για το μείγμα κρεμώδους τυριού. Βάζουμε σε ένα μπλέντερ το cheddar, το κεφαλοτύρι και το κρεμώδες τυρί και τα κτυπάμε. Προσθέτουμε τη sour cream και την καπνιστή πάπρικα και κτυπάμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Το βάζουμε σε ένα μπολ στο ψυγείο να παγώσει.
Ψήνουμε τα potato skins όπως στην πρώτη συνταγή.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και βάζουμε από μια κουταλιά από το μείγμα μας. Τοποθετήστε μια φέτα καπνιστό σολομό από πάνω. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.
Potato Skins α λα κυπριακά!
Υλικά:
4 πατάτες, καθαρισμένες και σκουπισμένες
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1 φλ. τυρί cheddar
1 φλ. χαλούμι, κομμένο σε κυβάκια
4-5 φέτες λούντζα, κομμένες σε τετραγωνάκια
1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια
6-8 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια και κομμένες σε κομματάκια
Φυλλαράκια βασιλικού για γαρνιτούρα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τα potato skins όπως στην πρώτη συνταγή.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί cheddar, τα κυβάκια χαλούμι, τη λούντζα, τη ντομάτα και τις ελιές. Παίρνουμε τα potato skins και βάζουμε στο καθένα μια κουταλιά 1-2 κουταλιές από το πιο πάνω μείγμα. Τα βάζουμε στο φούρνο, στη σχάρα για περίπου 3-5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδοκοκκινίσει το χαλούμι!
Σερβίρουμε με ένα φυλλαράκι βασιλικό πάνω από το κάθε skin.