Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό μαζί με τις φλούδες από τα μανιτάρια Portobello, το θυμάρι και τη δάφνη, βράζουμε για 10 λεπτά και σουρώνουμε για να έχουμε το ζωμό μανιταριών για το ριζότο.Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια, λευκά και Portobello, και τα σωτάρουμε πολύ καλά σε ένα καυτό τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να κατεβάσουν όλα τα υγρά τους.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο να σωταριστούν καλά μαζί με τα μανιτάρια. Προσθέτουμε στο τηγάνι το ριζότο Arborio και ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε αλάτι και σβήνουμε με λευκό κρασί.
Ξεκινάμε τη διαδικασία για το ριζότο ρίχνοντας 1-2 κουταλιές ζωμό στο τηγάνι και ανακατεύουμε συνεχώς. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να απορροφηθεί όλος ο ζωμός. Μαρινάρουμε τα λευκά μανιτάρια με ελαιόλαδο, αλάτι και σχοινόπρασο για να γαρνίρουμε το ριζότο.
Σβήνουμε τη φωτιά από το τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και την παρμεζάνα για να χυλώσουμε ιδανικά το ριζότο μας. Αρωματίζουμε με το λάδι τρούφας και τον ψιλοκομμένο βασιλικό.