Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με κακάο 5 ραμεκέν (μικρό πυρίμαχο σκεύος, με ή χωρίς χερούλια, για ψήσιμο στον φούρνο).
Λιώνετε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Δηλαδή, σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνετε νερό να φτάσει μέχρι το 1/3 του όγκου του και το βάζετε στη φωτιά να βράσει. Τοποθετείτε ένα γυάλινο μπολ στο άνοιγμα της κατσαρόλας και βάζετε μέσα το βούτυρο και τη σοκολάτα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το βούτυρο. Λιώνετε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Βάζετε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, τους κρόκους, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπάτε για 5 λεπτά.
Κατεβάζετε και ρίχνετε λίγο από το μίγμα στη σοκολάτα και ενσωματώνετε με μία σπάτουλα με κυκλικές κινήσεις. Προσθέτετε ακόμα λίγο και στο τέλος το υπόλοιπο. Μετά, κοσκινίζετε στο μπολ τη μισή ποσότητα αλεύρι και ενσωματώνετε με μία σπάτουλα. Και μετά πασπαλίζετε με το υπόλοιπο αλεύρι.
Μοιράζετε το μίγμα στο ραμεκέν (100γρ. από το μίγμα στο καθένα) και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσουν για 2-3 λεπτά και χαράσσετε γύρω - γύρω με ένα κοφτερό μαχαίρι. Αναποδογυρίζετε και σερβίρετε με σαντιγί και κομμένη φράουλα.