Οι περισσότεροι την έχουμε συνδέσει με πάρτι ή σιέστα στη βεράντα ή την αυλή, κάτω από την ομπρέλα. Παγωμένη λεμονάδα, έτσι για να δώσει γεύση στο στόμα και να γλυκάνει τη διάθεσή μας. Γίνεται πανεύκολα και είναι μια καλή ευκαιρία να συμμετάσχουν και τα παιδιά.
Υλικά
½ λίτρο νερό
4 λεμόνια
800 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
λίγο τζίντζερ σε σκόνη (προαιρετικά)
Τρόπος παρασκευής:
Πλένουμε καλά τα λεμόνια και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να στεγνώσουν. Με ένα μαχαιράκι, αφαιρούμε προσεκτικά 4-5 φλοίδες (μόνο το κίτρινο μέρος, όχι το λευκό γιατί πικρίζει) από τα λεμόνια και κατόπιν τα στύβουμε για το χυμό τους. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με το νερό και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα να διαλυθούν καλά οι κόκκοι. Αφού πάρει βράση το σιρόπι, προσθέτουμε τις φλούδες και σιγοβράζουμε για 15’. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών κι ανακατεύουμε ζωηρά, ραντίζουμε μια ιδέα τζίντζερ, ανακατεύουμε μια γύρα και κατεβάζουμε από το μάτι. Αφήνουμε τη λεμονάδα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου κι αφαιρούμε τις φλούδες του λεμονιού. Παίρνουμε μπουκάλια με πώμα ασφαλείας και με τη βοήθεια ενός χωνιού και μιας κουτάλας, μεταγγίζουμε τη λεμονάδα στα μπουκάλια ή τα βάζα. Αποθηκεύουμε τη λεμονάδα μας στο ψυγείο για 2 βδομάδες περίπου. Εάν μας είναι πολύ γλυκό το γευστικό αποτέλεσμα, το αραιώνουμε με λίγο παγωμένο νεράκι κατά το σερβίρισμα.