Τι λέτε αυτή τη βδομάδα να ετοιμάσουμε μια σούπα με ελληνική καταγωγή; Πάμε να φτιάξουμε τον παραδοσιακό τραχανά με ντομάτα και φέτα!
Υλικά
1 φλ. ωμό τραχανά (περίπου 200 γρ.)
500 γρ. ντομάτας πασάτα (συμπυκνωμένος χυμός)
2 ντομάτες τριμμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. φέτα τριμμένη
Κρουτόνια ή παξιμαδάκια
500 ml ζωμό κότας
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαράνει. Βάζουμε το ζωμό κότας, την ντομάτα πασάτα, τη φρέσκια ντομάτα και τον τραχανά και ανακατεύουμε καλά. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον τραχανά να σιγοβράσει για 15’ λεπτά. Δεν σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Στην πορεία προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Όταν μαλακώσει ο τραχανάς και γίνει λίγο σαν χυλός, είναι έτοιμος.
Τον σερβίρουμε, προσθέτοντας από πάνω φέτα και παξιμαδάκια ή κρουτόνια και αν θέλουμε, ακόμα λίγο πιπέρι.