Iced, Iced Tea!

1. Παγωμένο τσάι με ροδάκινο (Peach Melba)

Ένας υπέροχος συνδυασμός ροδάκινου, βατόμουρων και δυόσμου

Υλικά

1 ½ φλ. νερό

2 φακελάκια τσάι

2 ροδάκινα, κομμένα σε τέταρτα

6 βατόμουρα

4 κλωναράκια δυόσμο

Γλυκαντικό μελιού (προαιρετικό, δείτε συνταγή πιο κάτω)

Για το γλυκαντικό μελιού

¼ φλ. υγρό μέλι

¼ φλ. ζεστό νερό

Εκτέλεση

Σε μια γυάλινη κανάτα, προσθέτουμε το νερό σε θερμοκρασία δωματίου και τα φακελάκια του τσαγιού. Την καλύπτουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα. Ακολούθως, προσθέτουμε τα ροδάκινα, τα βατόμουρα και το δυόσμο. Καλύπτουμε την καράφα και την βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Αφαιρούμε τα φακελάκια και προσθέτουμε όσο γλυκαντικό μελιού θέλουμε. Το ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε παγάκια και σερβίρουμε.

Για το γλυκαντικό μελιού

Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε καλά το ζεστό νερό και το μέλι μέχρι το μέλι να διαλυθεί εντελώς στο υγρό. Όταν γίνει αυτό, βάζουμε το γλυκαντικό σε ένα γυάλινο πυρίμαχο δοχείο, το καλύπτουμε και το βάζουμε στο ψυγείο. Χρησιμοποιήστε το εντός των επόμενων δύο βδομάδων.

2. Παγωμένο τσάι με 3 βότανα

Ο δυόσμος, ο βασιλικός και το χαμομήλι, είναι τα τρία βότανα που αποτελούν αυτό το υπέροχα δροσιστικό τσάι

Υλικά

8 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο

4 μεγάλα φύλλα φρέσκo βασιλικό

Σιρόπι χαμομήλι ( δείτε πιο κάτω πως θα το φτιάξετε)

Για το σιρόπι χαμομήλι

2 φλ. ζάχαρη

2 σακουλάκια τσάι χαμομήλι

Εκτέλεση

Βράζουμε 3 φλιτζάνια νερό. Σε ένα πυρίμαχο δοχείο ή μια τσαγιέρα, τοποθετούμε τα φύλλα βασιλικού και δυόσμου και ακολούθως χύνουμε το νερό. Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά χύνουμε το τσάι σε ποτήρι με μπόλικο πάγο. Ανακατεύουμε μέσα όσο σιρόπι χαμομήλι θέλουμε και σερβίρουμε.

Για το σιρόπι χαμομήλι

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε 2 φλιτζάνια νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε τα φακελάκια με το τσάι και κλείνουμε τη φωτιά. Καλύπτουμε το κατσαρολάκι και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Σουρώνουμε το σιρόπι σε ένα μπολ. Καλύπτουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο. Χρησιμοποιήστε το τις επόμενες 5 μέρες.

3. Ταϊλανδέζικο παγωμένο τσάι

Ένα τσάι από την Ταϊλάνδη, για τους λάτρεις του γάλακτος και των μπαχαρικών.

Υλικά

4 φακελάκια δυνατό μαύρο τσάι

1 κομματάκι αστεροειδή γλυκάνισο

2 σπόρια κάρδαμο

½ ξυλάκι κανέλα

1 φλ. καυτό νερό

1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. γάλα ζαχαρούχο

2 κ.γ. γάλα εβαπορέ

Φυλλαράκια δυόσμου για γαρνιτούρα

Σημείωση: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ζαχαρούχο γάλα και το γάλα εβαπορέ, με κρέμα καρύδας και γάλα καρύδας.

Εκτέλεση

Σε καυτό νερό, βάζουμε τα φακελάκια τσαγιού, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το κάρδαμο και το ξυλάκι κανέλας και τα αφήνουμε για 5 λεπτά. Σουρώνουμε το τσάι σε γυάλινη κανάτα. Ανακατεύουμε μέσα τη ζάχαρη και το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να διαλυθούν καλά. Γεμίζουμε ποτήρια με παγάκια και βάζουμε το τσάι. Αφήνουμε λίγο χώρο όμως για το γάλα εβαπορέ. Συμπληρώνουμε με ακόμα λίγο πάγο και 1 κ.γ. γάλα εβαπορέ σε κάθε ποτήρι. Γαρνίρουμε με τα φυλλαράκια δυόσμο και σερβίρουμε.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές