Το παγωτό με βάση το γιαούρτι είναι πολύ της μόδας, αποτελεί υγιεινή πρόταση και νόστιμη ιδέα. Τι καλύτερο από το να το φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι, επιλέγοντας αγνά υλικά.
Υλικά
½ κούπα ζάχαρη
½ κούπα νερό
1 κούπα θυμαρίσιο μέλι
3 κεσεδάκια πλήρες γιαούρτι (συνολικά 600γρ.)
2 κούπες φρέσκο γάλα
½ κούπα ανάλατο φιστίκι Αιγίνης
Τρόπος παρασκευής:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα να διαλυθούν καλά οι κόκκοι. Προσθέτουμε το μέλι κι αφήνουμε το σιρόπι να πάρει μια βράση. Το αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα και το αφήνουμε κι αυτό να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ μας ρίχνουμε το γιαούρτι και περιχύνοντάς το σιγά-σιγά με το βρασμένο γάλα, το ανακατεύουμε με σύρμα να γίνει υδαρής κρέμα. Κατόπιν ρίχνουμε λίγο-λίγο και το σιρόπι, ανακατεύοντας συνεχώς. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ειδικό, χαμηλό ανοξείδωτο σκεύος που αντέχει την ψύξη και το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται. Το περνάμε στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να διαλυθούν οι κρύσταλλοι του πάγου. Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για ακόμη 1-2 ώρες κι επαναλαμβάνουμε το χτύπημα. Πριν το ξαναπαγώσουμε, προσθέτουμε το φιστίκι Αιγίνης, ολόκληρο ή χοντροκομμένο, ανακατεύουμε να πάει παντού και το μεταφέρουμε για τελευταία φορά στην κατάψυξη. Γαρνίρουμε με φιστίκι και μελάκι.