Φρέσκο φιλέτο τόνου στα κάρβουνα

Πλησιάζει ο Δεκαπενταύγουστος και εσείς αναλάβατε το ...μεγάλο τραπέζι. Έλα όμως που ανάμεσα στους καλεσμένους σας υπάρχουν και κάποιοι που δεν τρώνε κρέας! Μην πανικοβάλεστε! Ας φτιάξουμε βήμα βήμα, εύκολα και γρήγορα, φιλέτο τόνου στα κάρβουνα, που είναι τόσο νόστιμο πιάτο που θα βάλει σε πειρασμό και τους κρεατόφιλους της παρέας...
 
Θα χρειαστούμε:
4 φρέσκα φιλέτα τόνου
Ελαιόλαδο
Βασιλικό & θυμάρι
2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
Χυμός από μισό λεμόνι
Μισή κούπα τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι-πιπέρι
 
Πάμε...
Ξεκινούμε με την ετοιμασία του μίγματος, αναμειγνύοντας το λεμόνι και το σκόρδο μαζί με τα μυρωδικά. 
 
Στη συνέχεια, πλένουμε και σκουπίζουμε τον τόνο και τον περιχύνουμε το με το ελαιόλαδο και το μείγμα λεμονιού και μπαχαρικών που ετοιμάσαμε στην αρχή. 
 
Τυλίγουμε τα φιλέτα με τη φρυγανιά και τα βάζουμε στη σχάρα (λαδωμένη για να μην κολλήσουν). Ψήνουμε το φιλέτο τόνου για περίπου 5-6 λεπτά την κάθε πλευρά. 
 
Tips:
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο πάνω στο ψάρι κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να μείνει μαλακό. Για καλύτερο ψήσιμο, τα ψάρια πρέπει να μπαίνουν περίπου 10-12 εκατοστά πάνω από τα κάρβουνα.
 

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές