Για τη Χοιρινό μπέικον
- 1 ολόκληρο χοιρινό μπέικον (πανσέτα) με κόκκαλο, 2 κιλά περίπου
- 2 κουταλάκια (16γρ.) αλάτι
Για τη μαρινάδα
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 3 κουταλιές (60γρ.) μουστάρδα Dijon
- 2 κουταλιές (40γρ.) μέλι
- 1 κουταλιά (20γρ.) μαλακιά καστανή ζάχαρη (Soft Light Brown Sugar)
- 1 κουταλιά (7γρ.) πάπρικα
- 1 κουταλιά (7γρ.) καπνιστή πάπρικα
- 1 κουταλάκι (4γρ.) αρτυσιά (κύμινο)
- 1 κουταλιά φυλλαράκια από φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
- 1 κουταλιά (5γρ.) ξύσμα λεμονιού
- ½ φλ. (125ml) φρέσκο χυμό λεμονιού
- 4 κουταλιές (40γρ.) ελαιόλαδο
- 1/3 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
Για το ψήσιμο
- 2 φλ. (500ml) λευκό ξηρό κρασί ή μπίρα