Το καλοκαίρι είναι επιτέλους εδώ και τα παγωτά έχουν την τιμητική τους. Εκμεταλλευτείτε τη μεγάλη ποικιλία παγωτών και φτιάξτε στο σπίτι, παρέα με τα παιδιά σας, αυτά τα υπέροχα παγωτά σάντουιτς!
Παγωτό σάντουιτς με βανίλια και μπισκότα chocolate chip
Ποιος δεν αγαπά τα αμερικάνικου τύπου μπισκότα;; Σε συνδυασμό με παγωτό βανίλια, αυτό το παγωτό σάντουιτς είναι ένας ονειρεμένος συνδυασμός!
Υλικά ( Για 12 σάντουιτς/24 μπισκότα)
280 γρ. καστανή ζάχαρη
225 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
2 μεγάλα αυγά
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.γ. baking powder
300 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
1 οικογενειακή συσκευασία παγωτό βανίλια
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τα μπισκότα, ανακατεύουμε τις ζάχαρες και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ, με ένα μεγάλο ηλεκτρικό μίξερ χειρός. Τα κτυπάμε μέχρι να μαλακώσει το μείγμα, να γίνει κρεμώδες και να ανοίξει λίγο το χρώμα του.
Σπάζουμε ένα-ένα τα αυγά μέσα, ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας. Κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε όλο το μείγμα μαζί με ένα ξύλινο κουτάλι.
Προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας και ανακατεύουμε. Με τα χέρια πλάθουμε τη ζύμη καλά, φτιάχνουμε ένα μεγάλο κομμάτι, το οποίο ακολούθως μοιράζουμε σε δύο κομμάτια. Βάζουμε το κάθε ένα κομμάτι σε διάφανη μεμβράνη κουζίνας.
Τυλίγουμε το κάθε κομμάτι, ώστε να πάρει το σχήμα λουκάνικου. Σφραγίζουμε τις άκρες της μεμβράνης. Βάζουμε και τα δύο κομμάτια στο ψυγείο και τα αφήνουμε για τρεις ώρες ή καλύτερα για ολόκληρο το βράδυ. Σε αυτό το σημείο, αν θέλουμε τα βάζουμε στην κατάψυξη για να τα χρησιμοποιήσουμε μια άλλη μέρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Βγάζουμε τα δύο ρολά από το ψυγείο, τα ξετυλίγουμε και με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε το καθένα σε 12 ίσες φέτες. Έτσι έχουμε σύνολο, 24 φέτες.
Τοποθετούμε τις φέτες, σε λαδόκολλα πάνω σε ταψί ψησίματος. Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι τα μπισκότα να ροδοκοκκινίσουν στις άκρες, αλλά να είναι ακόμα πιο ανοικτόχρωμα στο κέντρο τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Παίρνουμε δύο μπισκότα, βάζουμε στο ένα όσο παγωτό θέλουμε, βάζουμε το άλλο μπισκότο από πάνω, πιέζουμε ελαφρώς και το σάντουιτς με βανίλια και μπισκότα chocolate chip cookie είναι έτοιμο!
Παγωτό σάντουιτς με σοκολάτα και φράουλα
Σε αυτή τη συνταγή, θα φτιάξουμε εύκολα σοκολατένια μπισκότα και ακολούθως θα δημιουργήσουμε ένα σάντουιτς με παγωτό φράουλα. Σοκολάτα και φράουλα, ένας καταπληκτικός συνδυασμός!
Υλικά
45 γρ. σκόνη κακάο
285 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. baking powder
¼ κ.γ. αλάτι
110 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
140 γρ. καστανή ζάχαρη
2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, μεσαίου μεγέθους, ανακατεύουμε το κακάο, το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Αφήνουμε στο πλάι.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, κτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, κτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Βάζουμε μέσα το εκχύλισμα βανίλιας. Σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τα υλικά από το μεσαίου μεγέθους μπολ (κακάο, αλεύρι, baking powder και αλάτι). Μαζεύουμε την ζύμη σε ένα μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C και απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί ψησίματος.
Πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι σε μια επιφάνεια και ανοίγουμε τη ζύμη σε μακρόστενο σχήμα, περίπου πάχους 0.5 εκ. Με στρογγυλό cookie cutter, περίπου 3εκ διαμέτρου, κόβουμε όσα περισσότερα κομμάτια μπορούμε. Αν θέλουμε, φτιάχνουμε σχήματα με το πιρούνι ή με άλλο εργαλείο. Βάζουμε τα μπισκότα, στο φούρνο και ψήνουμε για 8-10 λεπτά.
Τα βγάζουμε ,τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και ακολούθως παίρνουμε το παγωτό φράουλας και απλώνουμε στο ένα μπισκότο όσο θέλουμε και κλείνουμε με το άλλο μπισκότο. Το παγωτό σάντουιτς με σοκολάτα και φράουλα είναι έτοιμο!
Παγωτό σάντουιτς βουτηγμένο σε σοκολάτα
Ναι, καλά ακούσετε! Διπλή απόλαυση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε μεγάλα μπισκότα ( δοκιμάστε βρώμης) και το παγωτό που σας αρέσει από την μεγάλη ποικιλία που θα βρείτε στα ψυγεία των Υπεραγορών ΜΕΤΡΟ.
Παίρνουμε δύο μπισκότα ( κατά προτίμηση, να έχουν πάχος 0.5 εκ και περισσότερο), βάζουμε το παγωτό που θέλουμε ανάμεσα τους και τοποθετούμε το παγωτό σάντουιτς στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.
Υγρή σοκολάτα
Υλικά
250 γρ. σοκολάτα ( γάλακτος ή μαύρη ή λευκή, αναλόγως του τι προτιμάτε)
1 ½ κ.σ. λάδι καρύδας
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί ( ή microwave), ανακατεύουμε τη σοκολάτα μαζί με το λάδι καρύδας.
Ακολούθως παίρνουμε τα μπισκότα από την κατάψυξη και τα βουτάμε στην υγρή σοκολάτα μέχρι τη μέση τους. Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και σε ένα ταψί τα ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά μέχρι να παγώσει και να σκληρύνει η σοκολάτα. Το παγωτό σάντουιτς με σοκολάτα είναι έτοιμο!
Το πιο εύκολο παγωτό σάντουιτς!
Επισκεφτείτε τις Υπεραγορές ΜΕΤΡΟ, αγοράστε τα αγαπημένα σας μπισκότα σοκολάτας, παγωτό από μια τεράστια ποικιλία και που υπάρχουν αυτές τις μέρες σε προσφορά και φτιάξτε εύκολα παγωτά σάντουιτς στο πι και φι!
Υλικά
250 γρ. μπισκότα σοκολάτας ( στρογγυλά, τετράγωνα ορθογώνια)
1 λίτρο παγωτό, αφήνοντας το λίγη ώρα εκτός κατάψυξης για να μαλακώσει λίγο
340 γρ. σοκολάτα υγείας ή γάλακτος, τριμμένη
Tip: Εκτός από σοκολάτα μπορείτε να επισκεφθείτε το τμήμα ζαχαροπλαστικής και να αυτοσχεδιάσετε, αγοράζοντας πολύχρωμα διακοσμητικά για τρουφάκια, τρούφα σοκολάτας ή ακόμα, ξηρούς καρπούς που θα ψιλοκόψετε.
Εκτέλεση
Τοποθετήστε τα μισά μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Σε κάθε ένα βάζουμε ένα scoop παγωτού της αρεσκείας μας. Κλείνουμε με ακόμα ένα μπισκότο. Τα πιέζουμε ελαφρώς μέχρι το παγωτό να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του μπισκότου. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα, ή μέχρι να σκληρύνει το παγωτό.
Ακολούθως τυλίγουμε το κάθε σάντουιτς σε τριμμένη σοκολάτα ή στους ψιλοκομμένους καρπούς ή στην πολύχρωμη τρούφα. Το κάνουμε αυτό μέχρι να καλυφθεί όλο το παγωτό που βλέπουμε από τα πλάγια. Τοποθετούμε ξανά στην κατάψυξη, μέχρι να τα σερβίρουμε.