Για το ρολάκι:
1. Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το 1/3 της ποσότητας του νερού και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα νουντλς. Αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε μέσα στο νερό για περίπου 6-7 λεπτά.
2. Έπειτα σουρώνουμε και τα μαρινάρουμε με το λάδι σουσαμιού και το σουσάμι. Κρατάμε ελάχιστο σουσάμι το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε σε μετέπειτα στάδιο.
3. Ζεσταίνουμε το άλλο 1/3 του νερού σε μία άλλη κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί αφαιρούμε από τη φωτιά.
4. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και βουτάμε ένα-ένα τα φύλλα του ρυζιού μέχρι να μαλακώσουν.
5. Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί και τα ανοίγουμε καλά.
6. Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο νερό και αλατίζουμε. Βράζουμε τις καθαρισμένες γαρίδες μας για 20 δευτερόλεπτα και έπειτα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
7. Σε ένα σανίδι κοπής κόβουμε το αγγούρι, τη κόκκινη καυτερή πιπεριά και το καρότο σε λεπτές λωρίδες.
8. Επιστρέφουμε στα φύλλα ρυζιού και τοποθετούμε πρώτα τα μαριναρισμένα νουντλς κατά μήκος. Έπειτα συνεχίζουμε με το αγγούρι και το καρότο.
9. Πάνω τους προσθέτουμε τις γαρίδες και έπειτα τη κόκκινη καυτερή πιπεριά, το ξύσμα μοσχολέμονου, τα φύλλα κόλιανδρου και το σουσάμι που έμεινε. Αλατίζουμε ελαφρά και τυλίγουμε το ρολάκι προσεκτικά με τις άκρες γυρισμένες μέσα.
Για τη σάλτσα:
1. Ψιλοκόβουμε τη κόκκινη καυτερή πιπεριά και το σκόρδο.
2. Μεταφέρουμε σε ένα δοσομετρητή ή ένα ψηλό σκεύος όλα τα υλικά και πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός.