Η Τσικνοπέμπτη είναι μια από τις αγαπημένες μας μέρες του χρόνου! Αυτή η γιορτή, πριν τις νηστείες του Πάσχα, είναι καλή αφορμή να απολαύσουμε κρέας. Θα γιορτάσετε στο σπίτι την Τσικνοπέμπτη με συγγενείς και φίλους; Ετοιμάσαμε μια λίστα με τα απαραίτητα ώστε να περάσετε τέλεια!
Για το ψήσιμο θα χρειαστείτε:
• Φουκού
Η παραδοσιακή φουκού είναι το πιο απαραίτητο εργαλείο σας για την Τσικνοπέμπτη!
• Μεταλλικές Σμίλες
Το δεύτερο πολύ σημαντικό σας εργαλείο, απαραίτητο για να ψήσετε το κρέας σας.
• Σχάρα (γρίλιες)
Μια καλή σχάρα θα χωρέσει όσα δεν μπορείτε να περάσετε στη σμίλα.
• Κάρβουνα
Πρέπει να είναι καλής ποιότητας οπωσδήποτε ώστε να ψήσετε σωστά το κρέας αλλά και να του δώσετε μια «καπνιστή» γεύση.
• Προσάναμμα
Πολύ χρήσιμο όταν θέλετε να ανάψετε μια δυνατή φωτιά στη φουκού σας!
Τι να ψήσετε στις σμίλες
• Σούβλα
Είτε πρόκειται για κοτόπουλο, χοιρινό ή αρνί…ή ιδανικά, όλα! Μπορείτε να τα μαρινάρετε με ένα μείγμα ελαιόλαδου, αλατιού, πιπεριού και ρίγανης.
• Λουκάνικα
Δεν υπάρχει τραπέζι Τσικνοπέμπτης χωρίς λουκάνικα! Ψήστε τα στην εντέλεια και σερβίρετε τα ζουμερά!
• Σιεφταλιές
Αγαπημένο κυπριακό έδεσμα. Σερβίρετε αυτή την λιχουδιά, αναπόσπαστο κομμάτι της Τσικνοπέμπτης και απολαύστε την πλούσια σε μπαχαρικά γεύση της.
Τι να ψήστε στη σχάρα ( γρίλιες)
• Λούντζα
Αντί να την τηγανίσετε, ψήστε την στη σχάρα. Είναι ένας πιο υγιεινός τρόπος να την απολαύσετε και δεν χάνει καθόλου την υπέροχη, καπνιστή γεύση της.
• Χαλούμι
Γίνεται λούντζα χωρίς χαλούμι; Όχι φυσικά! Το αγαπημένο τυρί της χώρας είναι απολαυστικό και όταν το ψήνουμε. Κόψτε το σε χοντρές φέτες, ψήστε το στη σχάρα και απλά σερβίρετε το!
• Κυπριακές Πίτες
Ανοίξτε της πίτες στη μέση, περιχύστε τις με λίγο ελαιόλαδο, ψήστε τις στη σχάρα και πασπαλίστε λίγη ξηρή ρίγανη από πάνω όταν τελειώσετε για εκείνο το «κάτι»!