ΣΟΛΟΜΟΣ YAKITORI
Μερίδες
1
Χρόνος προετοιμασίας
10'
Συνολικός χρόνος
10'
Υλικά
Για το σολομό
- 300 γρ. σολομό φιλέτο κομμένο σε κύβους
- 2 κλωναράκια φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1 σκ. τριμμένο σκόρδο
- Ξύσμα & χυμό από 1 μοσχολέμονο
Για τη σάλτσα
- 60 ml σόγια σως
- 40 ml mirin σως
- 20 ml sake
- 60 ml νερό
- 40 γρ. καστανή ζάχαρη
Για τη σαλάτα
- 1 αγγουράκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 2 κ.σ. φύλλα κόλιανδρου
Για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Για το σολομό
- Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε τον κομμένο σολομό, το λάδι, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το τριμμένο σκόρδο και το ξύσμα από το μοσχολέμονο.
- Μαρινάρουμε το σολομό και τον περνάμε σε ξυλάκια για σουβλάκι.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε το σολομό για 3-4 λεπτά.
- Προς το τέλος σβήνουμε με το χυμό του μοσχολέμονου.
Για τη σάλτσα
- Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μας και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
- Σε ένα μικρό μπολ μαρινάρουμε το αγγουράκι και το κόλιανδρο με το σησαμέλαιο.
- Γαρνίρουμε τα σουβλάκια σολομού με τη σάλτσα, τη μαριναρισμένη σαλάτα μας και το λευκό σουσάμι.