Εμφανίσιμο finger food ό,τι πρέπει για ένα επίσημο τραπέζι…
Θα χρειαστούμε:
1 κιλό κατεψυγμένες γαρίδες
70 γρ. βούτυρο
4-5 κ.σ. χυμός φρέσκου λεμονιού
αλάτι
μαϊντανός
για τη σως:
1 κούπα μαγιονέζα
2 κ.σ. κέτσαπ
½ κούπα κρέμα γάλακτος
2-3 κ.σ. ουίσκι
Πάμε…
Ξεκινάμε με τη σως, ώστε ένα την αφήσουμε λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξει και να κρυώσει καλά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιονέζα και την κέτσαπ κι ανακατεύουμε ζωηρά, να ενωθούν τα δύο υλικά μας.
Προσθέτουμε λίγη-λίγη την κρέμα γάλακτος, μέχρι να έρθει στη σωστή σύσταση η σως μας. Χύνουμε και λίγο ουίσκι, για να αποκτήσει η σως… χαρακτήρα. Την αφήνουμε για λίγη ώρα (30’) στο ψυγείο, να δέσει.
Πάμε στις γαρίδες μας. Σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, να χρυσίσει. Στάζουμε το χυμό από τα λεμόνια, προσθέτουμε τις γαρίδες και τις αλατίζουμε από πάνω. Τις μαγειρεύουμε για περίπου
5’, έως ότου ροδίσουν ευχάριστα. Που και που, τις ανακατεύουμε, να πάει παντού το ζουμάκι.
Αφού μαγειρευτούν, τις αποσύρουμε από τη φωτιά κι όταν πέσει καλά-καλά η θερμοκρασία τους, τις αφήνουμε σε λαδόχαρτο ή χαρτί κουζίνας, να στραγγίσουν τελείως.
tip για το σερβίρισμα: Βγάζουμε τη σως από το ψυγείο και βεβαιωνόμαστε ότι έχουν στραγγίσει καλά οι μαγειρεμένες γαρίδες μας. Παίρνουμε ψηλά ποτήρια για κοκτέιλ ή βότκα, γεμίζουμε τον πάτο τους με την
δροσερή σως κι από πάνω μπήγουμε τις νόστιμες γαρίδες μας. Μπόμπα!