Μπριζόλες με χυμό πορτοκαλιού και μέλι

03 Νοεμβρίου 2024
linkedin
Μερίδες
6
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10'
totalTime
Συνολικός χρόνος
150'
Υλικά
  • 1 ½ κιλό χοιρινές μπριζόλες
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
Για τη μαρινάδα
  • 2 φλ. (500ml) φρέσκο χυμό πορτοκαλιού 
  • 3 κουταλιές (60ml) μέλι 
  • 1 κουταλάκι (4γρ.) γλυκιά πάπρικα 
  • 1/2 κουταλάκι (2γρ.) κουρκουμά (turmeric)
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι 
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • ¼ κουταλάκι κανέλα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας.
  2. Βάζουμε μέσα τις μπριζόλες και μαρινάρουμε για 2 ώρες τουλάχιστον ή καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ.
  3. Στραγγίζουμε τις μπριζόλες. Ρίχνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τις μπριζόλες και από τις 2 πλευρές, να ροδίσουν καλά. Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα ταψί και ρίχνουμε από πάνω τη μαρινάδα.
  4. Σκεπάζουμε με αντικολλητική λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 2 ώρες.
  5. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο ακόμα 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι μπριζόλες. Σερβίρουμε ραντίζοντάς τις με τα ζουμιά τους.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png