Έχετε ξανακούσει για το πρόγευμα με βρώμη που μπορείτε να το φτιάξετε από την προηγούμενη για να το έχετε έτοιμο το πρωί; Αν όχι, εμείς όχι μόνο θα σας δείξουμε πως να το ετοιμάσετε, αλλά θα σας δώσουμε και ιδέες για γευστικούς συνδυασμούς.
Αν το πρωί βιάζεστε, να ετοιμαστείτε για τη δουλειά και να φτιάξετε πρόγευμα για όλη την οικογένεια, αυτό το πρόγευμα με βάση τη βρώμη είναι η ιδανική λύση! Μπορείτε να το ετοιμάσετε από το βράδυ της προηγουμένης μέρας και είναι όχι μόνο μια εύκολη λύση άλλα και ένα πολύ νόστιμο και υγιεινό πρόγευμα!
Υλικά ( Για μια μεγάλη μερίδα)
Για τη βάση
Βαζάκια τύπου Maison Jar ή απλά γυάλινα βαζάκια
1/3 φλ. γιαούρτι απλό
½ φλ. βρώμη
2/3 φλ. γάλα
Μέλι (όσο επιθυμείτε)
Προαιρετικά Υλικά (αναλόγως των συνδυασμών που θέλετε να κάνετε)
1 κ.σ. σπόρια ( chia, λιναρόσπορος κλπ.)
1 κ.γ. κανέλα
1-2 κ.σ ξηρούς καρπούς, χοντροκομμένους
1 κ.σ. σταφίδες
2-3 φράουλες, κομμένες
1 μπανάνα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, κτυπάμε έντονα (ή καλύτερα με ένα μίξερ χειρός) όλα τα υλικά της βάσης. Αν θα προσθέσουμε σπόρια, τα βάζουμε και αυτά στο μείγμα και μετά ανακατεύουμε.
Ακολούθως αδειάζουμε το μείγμα στο γυάλινο δοχείο σας και από πάνω τοποθετούμε τα διάφορα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες κλπ. Κλείνουμε το βαζάκι με το καπάκι του και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή, ιδανικά για όλο το βράδι.
Την επομένη απολαμβάνουμε με ένα κουταλάκι το γευστικό, γεμάτο θρεπτικά συστατικά πρόγευμά μας!